כמה זמן חזה עוף יכול להיות במקרר והמלצות לאחסון בריא

ריטה פסחוב

מאת: ריטה פסחוב | בריאות ואיכות חיים

חזה עוף מבושל נשמר במקרר בדרך כלל עד ארבעה ימים, ואילו חזה עוף טרי (נא) שומר על טריותו כ-2 ימים בלבד. שמירה על טמפרטורה קרה (עד 4 מעלות צלזיוס) ואריזה אטומה תורמות לבטיחות המזון ומפחיתות סיכון להתפתחות חיידקים. כשאני מתכננת את הארוחות המשפחתיות שלי, אני מקפידה לבדוק תמיד את ריח, צבע ומרקם חזה העוף לפני השימוש ולהעדיף בטיחות על פני בזבוז.

חזה עוף נחשב למקור איכותי לחלבון רזה ולכן מככב אצלי במטבח הן בתפריטים הקלאסיים והן כבסיס למנות בריאות יותר. חשוב להבין שככל שהעוף נשאר זמן רב יותר במקרר, עולה הסיכוי להתרבות חיידקים שאינם נראים לעין אבל עלולים להזיק לבריאות. מניסיון אישי, כבר יצא לי פעם אחת לשכוח קופסה של חזה עוף מבושל במדף האחורי – למסקנה הלא נעימה אבל מאד חינוכית…

שאריות עוף ניתנות לשילוב קל בסלטים, מוקפצים או שקשוקה חביבה – אך רק כאשר הן בטווח הזמן המומלץ והן נשמרות בתנאים נאותים. הקפדה על אכילה במועד מסייעת בשמירה על ערכם התזונתי הייחודי ומונעת מקרי קלקול. כשאני מגבשת תכניות לארוחות, אני בודקת תמיד אם השתמשנו בחזה העוף המבושל תוך שלושה-ארבעה ימים, וממליצה לכולכם לנהוג באותה הקפדה.

הערכים התזונתיים של חזה עוף ותרומתם לבריאות

חזה עוף דל שומן ומספק חלבון מלא, התורם לשמירה על מסת השריר ושובע ממושך. העוף הטרי עשיר בניאצין (ויטמין B3), ויטמינים מקבוצת B, ברזל ואבץ החיוניים לאנרגיה, חידוש תאים ופיקוח על בריאות מערכת החיסון. השילוב בין חלבון איכותי לאחוזי שומן נמוכים הופך אותו לבחירה אידאלית עבור אורח חיים מאוזן ובשליטה במשקל.

מתי שאני מחפשת ארוחה משביעה בלי לחוש כבדות, אני בוחרת בחזה עוף אפוי או צרוב במעט תבלינים ומעט שמן זית. היתרון הגדול שלו – קלילות הטעם שמאפשרת שילוב אינסופי עם ירקות, דגנים מלאים וקטניות. בזכות תכולת הברזל והזרחן שבו, העוף מסייע גם בפעילות מערכת הדם ושימור בריאות העצמות.

שמירה נכונה של חזה עוף במקרר

הקפדה על אחסון נכון מתחילה באריזה אטומה – כלים מזכוכית עם מכסה או שקיות ייעודיות שומרות על העוף מפני חדירת חיידקים, יובש וספיגת ריחות ממזונות אחרים. הגשת העוף למקרר מיד לאחר ההכנה ולאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר היא קריטית כדי לעצור התפתחות חיידקים. הרגל זה הקנה לי ביטחון במטבח והפחית משמעותית זריקות מזון מיותרות.

לפני השימוש בחזה עוף ששכב במקרר, אני מייעצת לסמוך גם על חוש הריח, המראה והמרקם. לא פעם רק פתיחת הקופסה מגלה אם המצב גבולי או שדורש השלכה לפח. זה אולי נשמע קצת חוששני, אבל לכמה מאיתנו לא יצא להתפתות לעוף שנשכח יום אחד יותר מהמומלץ – בליווי היסוס חשוד…

דרכים לשילוב בריא של חזה עוף בתפריט היומיומי

חזה עוף מתאים כמעט לכל מנה – ממוקפצי ירקות מהירים ועד סלט עוף עשיר בקטניות. אני אוהבת לפרוס אותו על סנדוויצ'ים עם ירקות רעננים, להוסיף לפריטטה או לצלות במעט תבלינים ועשבי תיבול. הכי כיף לחסוך זמן – לבשל כמות כפולה בארוחה אחת ואז לגוון בימים הבאים עם תיבול אחר, דבר שמאפשר גם מניעת בזבוז מזון וגם שמירה על בריאות.

שילוב של חזה עוף בתפריט מחזק את תחושת השובע ותורם לאיזון רמות הסוכר בדם. בארוחות ערב אני ממליצה לשלב אותו לצד ירקות מאודים, קינואה או בטטה – לפעמים ילדיי אפילו מתלהבים מהצבעוניות והגיוון, למרות שחשבתי שלעולם לא יתרגשו מירק ירוק…

  • מקור לחלבון רזה, התורם לתחזוקת השרירים והגברת השובע
  • עשיר בברזל, אבץ וזרחן, המסייעים בחיזוק מערכת החיסון והעצמות
  • מכיל ויטמיני B, תורמים לפעילות מערכת העצבים ולחילוף חומרים תקין
  • דיגום קליל, טעם ניטרלי – מתאים לאין ספור מנות בריאות ותיבולים מגוונים

השוואה לערכים תזונתיים בין חזה עוף, חזה הודו ודג סלמון

מזון חלבון (גרם ל-100 גרם) שומן (גרם ל-100 גרם) קלוריות (ל-100 גרם)
חזה עוף מבושל 31 3.6 165
חזה הודו מבושל 29 1 135
דג סלמון (נא) 20 13 206

שיקולים בבחירת חזה עוף ותכנון בטיחותי

בכל בישול של חזה עוף, אני מקפידה לרכוש בשר טרי ולשמור אותו היטב במקרר עד השימוש. ריחות ורכיבים לא טבעיים לרוב מסמנים שמשהו אינו כשורה. הקפדה על תאריך תפוגה, שמירה במידה נכונה של חיתוך והפרדה ממזונות אחרים עוזרת להבטיח רמת בטיחות אופטימלית בבית.

אני יודעת שכולנו מחפשים לעשות בחירות חכמות שמחברות בין טעם טוב, בריאות ובטיחות. תכנון מוקדם ובישול מבוקר מובילים אותי לאכול עוף בריא תוך שמירה מקסימלית על ערכיו התזונתיים. כך אפשר ליהנות גם מהיתרונות הבריאותיים מבלי ליפול למלכודות של קלקול או זיהום.

חלופות בריאות ותוספות לחזה עוף בתפריט

חזה עוף משתלב נהדר לצמחונים או טבעונים כשלב מעבר, אך קיימות אופציות המשלימות תזונה מאוזנת גם ללא בשר. תבשילים על בסיס קטניות, טופו או עדשים מספקים חלבון איכותי עם ערכים ביולוגיים גבוהים. אני אופה לעיתים את הקציצות האהובות שלנו במקום לטגן – ומופתעת כל פעם מחדש מזה שהן מתחסלות במהירות.

  • עדשים, שעועית, חומוס – תורמות חלבון צמחי ועשירות בסיבים
  • ביצים – מספקות חלבון איכותי ותחושת שובע
  • טופו – מקור מצוין לחלבון למי שמעדיף לשלב מדי פעם מנה מהצומח
  • דגים רזים – מכניסים חומצות שומן בריאות לארוחות

טיפים מעשיים לשמירה על בטיחות וערכים תזונתיים

כדאי להכין כמויות מדודות של עוף, כדי להבטיח שנאכל אותו בטווח הזמן הנכון, ולשמור במקרר בקופסאות מחולקות לפי ימים. כשאתם רוצים להאריך את חיי המדף – העבירו למקפיא, שם יחזיק אפילו כמה חודשים. ככה נמנעים מלחץ בזמן, שומרים על רעננות המזון ומנצלים אותו בצורה מיטבית.

הקפדה על איזון תזונתי מגישה לי כלים לשילוב של מגוון רכיבים בארוחה. בחירה לסיים את השבוע עם "מיקס שאריות" משדרגת את תחושת היצירתיות שלי במטבח וחוסכת מזון. חזה עוף, בעיקר כשהוא טרי וטוב, משפר את רווחת הגוף והנפש כשמשלבים אותו נכון – ובייחוד כשמכינים אותו יחד עם ירקות צבעוניים, תיבול עדין ואהבה.

ריטה פסחוב

אמא מסורה ל- 3 והקול המנחה של אתר נוטרי-מאיה

המסע של ריטה החל ברגעים השקטים של האימהות, שם התעמקה בעולם הבריאות כדי להבטיח את הטוב ביותר למשפחתה.

יכול לעניין אותך גם:

ערך תזונתי של שעועית ירוקה והיתרונות הבריאותיים

שעועית ירוקה היא ירק דל בקלוריות, עשיר בסיבים, ויטמינים חיוניים ומינרלים. היא תורמת לתחושת

קילופים בכפות הרגליים: פתרונות תזונתיים וטיפים לבריאות העור

קילופים בכפות הרגליים נגרמים לעיתים קרובות בגלל יובש, חיכוך, או חוסר איזון תזונתי. הפתרון

ניקוי רעלים תפריט מאוזן ליום בריא

ניקוי רעלים באמצעות תפריט מאוזן ומתוכנן היטב תומך בתפקוד תקין של מערכות הפינוי בגוף

קוסקוס בינוני ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

קוסקוס בינוני, עשוי מסולת חיטה מלאה או רגילה, מהווה מקור מעולה לפחמימות מורכבות, חלבון