לימודי מדעי התזונה נועדו להכשיר את הבוגרים להיות דיאטנים קליניים, והתואר השני בתחום זה נועד להעמיק את הידע, להקנות כלים מתודולוגיים מתקדמים ולאפשר לבוגרים להשתלב בתפקידי מפתח, הן בתעשייה, והן במחקר ובאקדמיה. המודעות לחשיבות התזונה הנכונה והבריאה הולכת וגוברת בקצב מואץ, וכיום כבר הוכח מחקרית כי תזונה נכונה מונעת מחלות ומשפרת את החיים.
לכן, הביקוש לבוגרי מדעי התזונה הולך וגובר עם השנים, וקיים מחסור באנשי מקצוע מיומנים שסיימו תואר שני במדעי התזונה. חשוב לדעת כי התואר הראשון נועד להקנות ידע מדעי תיאורטי, הבנה קלינית ומעשית, וכדי לעסוק במקצוע דיאטן קליני נדרשת הכשרה מקצועית בתחום. הלימודים במסלול לתואר ראשון במדעי התזונה מכינים את הסטודנטים לקראת בחינות הרישוי הממשלתית ולעבודה מעשית בשטח.
הלימודים לתואר שני במדעי התזונה מאפשרים לבוגרים להפוך למומחים בתחום התזונה, והם מעשירים את הידע בתחומים ספציפיים וממוקדים יותר, ויכולים לסייע לבוגרים להשתלב במחקרים חדשניים ופורצי דרך שנועדו לשפר את איכות חיים של אוכלוסיות שונות כמו ילדים, נשים בהריון, מבוגרים, גיל הזהב ועוד.
מה חשוב לדעת כל לימודי תואר שני במדעי התזונה?
משך הלימודים לתואר שני במדעי התזונה הוא שנתיים, ונושאי הלימודים המרכזיים במגמה כוללים:
- תזונה מולקולרית וגנטית.
- שיטות מחקר בתחום התזונה.
- אכילה הדונית.
- העברת אותות תוך תאית.
- מיקרוביום בבריאות ובחולי.
- מדידת צריכת תזונתית.
- תרגום ידע מדעי בתזונה, תחלואה ובריאות.
- מטבוליזם של הזדקנות (סמינריון).
מהם היתרונות ללימודי תואר שני במדעי התזונה?
מועמדים ללימודי מדעי התזונה לתואר שני שוקלים האם ההשקעה בתואר המתקדם אכן משתלמת וקריטית עבורם. לכן, חשוב לדעת כי ההשקעה בתואר השני כדאי ומשתלמת בזכות היתרונות הרבים, ובהם:
- העמקת הידע בתחום מדעי התזונה – התואר השני מעניק ידע מעמיק ומקיף בנושאים ספציפיים הקשורים במדעי התזונה, לדוגמה תזונה מולקולרית, תזונה גנטית וכו'. הידע המעמיק הופך את הבוגרים למומחים מבוקשים בתחומם.
- הכשרה מקצועית למחקר: תוכנית הלימודים נועדה בין היתר להכשיר את הבוגרים למחקר מדעי ואקדמי. זהו יתרון משמעותי מאחר שבוגרי המסלול יכולים להשתלב בתחום המחקרי, ובנוסף הם יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט.
- קריירה משגשגת: בוגרי תואר שני במדעי התזונה הם מומחים בתחומם, והם נחשבים למובילי דעה ולבעלי יכולות וכישורים ייחודיים. לכן, בוגרי התואר השני זוכים לעדיפות מבחינת המעסיקים, בעיקר למשרות בכירות וניהוליות, וכן לתפקיד מחקר משמעותיים.
מה ניתן לעשות עם התואר ומהן אפשרויות התעסוקה?
תחומי העיסוק של בוגרי תואר שני במדעי התזונה מגוונים מאוד. הבוגרים נחשבים למומחים מובילים לכן הם זוכים לביקוש גבוה למגוון תפקידי מפתח, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי.
אפשרויות התעסוקה לבוגרי התואר השני הן:
- ניהול וקידום בריאות תזונתית: הבוגרים יכולים להשתלב בתפקידי ניהול מערכות תזונה וקידום בריאות במשרד הבריאות, רשויות מקומיות, עמותות ללא כוונת רווח וגופים נוספים. אלו תפקידי מפתח המאפשרים לבוגרים להיות אחראים על תכנון והובלת תוכניות חדשניות לקידום אורח חיים בריא בקרב אוכלוסיות שונות.
- קריירה באקדמיה: בוגרי התואר השני יכולים לקדם קריירה אקדמית, להמשיך ללימודי דוקטורט, לעבוד כעוזרי מחקר ולהשתלב בסגל ההוראה במוסדות להשכלה גבוהה.
- מחקר ופיתוח: הבוגרים זוכים לביקוש רב למגוון תפקידי מחקר ופיתוח בתעשיית המזון והפארמה, בעיקר בחברות מזון, חברות לייצור ופיתוח תוספי תזונה ובתחום הפרמצבטיקה.
- ייעוץ והדרכה: בוגרי מדעי התזונה (תואר שני) יכולים להשתלב בתפקידי ייעוץ והדרכה מגוונים, להנחות ולהעביר הרצאות מקצועיות לגופים שונים, כולל בתי אבות, מקומות עבודה ומוסדות לימוד, לשמש כיועצים בכירים לדיאטנים ולהפעיל קליניקה פרטית.