וופל בלגי פרווה עם קמח כוסמין מלא ושיבולת שועל, דל שומן ועשיר בסיבים

ריטה פסחוב

מאת: ריטה פסחוב | בריאות ואיכות חיים

וופל בלגי פרווה מזכיר לי איך אוכל מספק, מזין ומאוזן יכול להיות גם מלא שמחת חיים. אני אוהבת להפתיע את המשפחה בארוחות בוקר צבעוניות, ולמצוא דרכים להפוך מתכונים קלאסיים לבריאים יותר. הוופל הזה משלב קמח מלא, שיבולת שועל ותחליפי חלב טעימים, והוא דל שומן, עשיר בסיבים ונפלא לכל המשפחה שמקפידה על תזונה נכונה.

זמני הכנה ורמת קושי

הוופל הזה מוכן תוך כחצי שעה – מושלם לבוקר רגוע של סוף שבוע או אפילו לערב חורפי מתפנק. ההכנה פשוטה מאוד, במיוחד עם הילדים (אצלי המטבח מתמלא בצחוק וטעמים). כל אחד יכול להצליח בוופל הזה, גם מי שמתחיל במסע הבריאותי.

ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

וופל בלגי פרווה זה עשיר בסיבים בזכות הקמח המלא ושיבולת השועל, מה שתורם לתחושת שובע ממושכת ולבריאות מערכת העיכול. חלב השקדים מספק סידן וויטמין D טבעיים, ללא כולסטרול וללא לקטוז. השימוש בסוכר קוקוס טבעי מפחית את מדד הגלוקוז ומתאים לשמירה על איזון סוכר בדם. כל המרכיבים תורמים לדיאטה בריאה ומאוזנת, תוך שמירה על טעם מענג.

מרכיבים

המתכון מספיק ל-4 מנות גדולות של וופל בלגי, מושלם לארוחת בוקר משפחתית שתחזיר לכולכם אנרגיה ובריאות.

  • 180 גרם קמח כוסמין מלא (עשיר בסיבים ותורם לשובע)
  • 80 גרם קמח שיבולת שועל (אפשר גם שיבולת שועל טחונה, מקור נהדר לפחמימות מורכבות)
  • 2 כפות סוכר קוקוס (אופציה טבעית ודלת-מדד גליקמי, אפשר גם ממתיק טבעי)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון (בעל ערכים נוגדי חמצון ומסייע איזון סוכר)
  • 1/4 כפית מלח הימלאיה (מכיל מינרלים חיוניים)
  • 350 מ"ל חלב שקדים לא ממותק (עשיר בסידן, דל קלוריות וללא כולסטרול)
  • 2 כפות שמן קוקוס מומס (מכיל שומנים בריאים שנשארים נוזליים בסביבה חמה)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית (להעצמת הטעם באופן טבעי)
  • תוספות לפי בחירה: פירות יער טריים, בננה פרוסה, יוגורט סויה לא ממותק, טחינה גולמית או סירופ מייפל טבעי בכמות מתונה

שלבי הכנה

  1. מחממים וופל בלגי (מכשיר חשמלי) לפי הוראות היצרן. חשוב להפעיל מראש, כך שהתערובת תיכנס למכשיר כשהוא חם. זה נותן לוופל פריכות מבחוץ ורכות בפנים – כך הוא פחות סופג שומן ותוספות.
  2. מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים היבשים: הקמח המלא, קמח שיבולת שועל, סוכר קוקוס, אבקת אפייה, קינמון ומלח. ערבוב של יבש שווה יסייע לפיזור אחיד והבצק יוצא אוורירי. אני אוהבת לנפות את הקמחים לקבלת טקסטורה קלה.
  3. מוסיפים לקערה בהדרגה את החלב הצמחי, שמן קוקוס מומס ותמצית וניל. מערבבים בעדינות עד שהכל אחיד – לא לערבב יותר מדי, כדי לשמור על אווריריות. התערובת צריכה להיות בעלת מרקם קרמי וסמיך, מעט נוזלי אך לא דליל.
  4. משמנים קלות את המכשיר במעט שמן קוקוס בעזרת מברשת. יוצקים כף גדושה מהתערובת על כל משבצת של מכשיר הוופל. סוגרים ומבשלים 4-5 דקות עד שהוופלים מזהיבים ונהיים קריספיים בקצוות. בכל משפחה שאירחתי מצאתי שילדים אוהבים את הוופל נאפה קצת פחות ומבוגרים קצת יותר – תטעמו ותתאימו לכם.
  5. מוציאים את הוופלים בזהירות ומניחים על רשת צינון. כך הפריכות נשמרת. מגישים מיד עם מבחר פירות טריים, מעט יוגורט סויה וטיפת טחינה או מייפל טבעי.

טיפים בריאותיים מהמטבח

לגרסה דלת פחמימות, אפשר לשלב חצי קמח שקדים או חצי קמח קוקוס במקום קמח שיבולת שועל. להגברת חלבון, הוסיפו כף זרעי צ'יה מושרים מראש או כף אבקת חלבון טבעונית. מי שמעוניין במתכון ללא גלוטן, יכול לבחור בקמח כוסמין ללא גלוטן או תערובת קמח ללא גלוטן (חשוב להוסיף עוד טיפה חלב שקדים).

בכל בישול בריא שאני עושה, אני שם לב לא להשאיר את הוופלים זמן רב בחום – כך שומרים על הויטמינים של הקמחים המלאים ועל הצבע של הפירות. זכרו, ירקות ופירות שומרים צבע עז משאירים לכם הרבה יותר נוגדי חמצון. נסו להימנע ממתוקים מעובדים – סוכר קוקוס ממתיק מעודן ובריא יותר לסוכר בדם. אפשר לגוון בטעמים על ידי הוספת קינמון, אגוז מוסקט ואפילו סיידר תפוחים טבעי כתוספת נוזלית חלקית.

שאלות ותשובות נפוצות

1. האם וופל בלגי פרווה עם קמח מלא מתאים לילדים?

בהחלט! קמח מלא מספק יותר ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום וסיבים תזונתיים התורמים לגדילה תקינה ולבריאות מערכת העיכול של ילדים. המרקם עדין ולא יבש בזכות השיבולת שועל והחלב השקדים, כך שגם ילדים שאינם רגילים לקמח מלא נהנים מהתוצאה. בכל פעם שהכנתי את הוופלים האלה יחד עם ילדים, הם עפו על זה – במיוחד כשליד הוופל יש צבעים ופירות.

2. במה אפשר להחליף מרכיבים כמו שמן קוקוס או קמח שיבולת שועל?

שמן קוקוס אפשר להחליף בשמן זית עדין (לתוספת נוגדי חמצון) או ממרח שקדים נוזלי (להגברת ערך החלבון והשומן הבריא). קמח שיבולת שועל מתאים להחלפה בקמח כוסמת ירוקה (לגרסה ללא גלוטן) או קמח חומוס (להגברת ערך חלבון). בכל החלפה שימרו על הבריאות, בחרו מרכיבים טבעיים ולא מעובדים, והתאימו לפי טעמכם.

3. איך ניתן להתאים את הוופל לטבעונים, צמחונים או דיאטות נטולות גלוטן?

המתכון כבר טבעוני וידידותי לסביבה – שום מרכיב מן החי, לא חלב, לא ביצים ולא חמאה. לצמחונים כמובן הוא מושלם. לרגישים לגלוטן: פשוט להחליף את כל הקמחים לאלו נטולי גלוטן כמו קמח שקדים, קמח כוסמת או תערובת קמחים מיוחדת. למי שמקפיד על דיאטה דלת פחמימות, הציעו קמח קוקוס וקמח שקדים במינון מתאים – הוספת אבקת חלבון צמחית תסגור את הפינה של ערך החלבון.

4. איך מגוונים בטעמים ושומרים על ערכים תזונתיים?

אני אוהבת לשלב תוספות טבעיות, למשל גרידת תפוז במתכון, מעט ג’ינג’ר טרי, אגוזי מלך קצוצים לתפוס תוספת של אומגה 3, או פירות עונתיים חתוכים בפנים. נסו להימנע מהוספת שוקולד מעובד או ממרחים מסחריים – עדיף תמיד להכין ריבת פירות ביתית עם מינימום סוכר קוקוס. נסו גם להגיש עם יוגורט מהסויה ועיטור זרעי צ’יה, שמוסיפים סיבים, ברזל ואומגה 3. כך הוופל שלכם שומר לא רק על טעם מפתה, אלא גם על יתרונות אמיתיים לבריאות לכולם בבית.

ריטה פסחוב

אמא מסורה ל- 3 והקול המנחה של אתר נוטרי-מאיה

המסע של ריטה החל ברגעים השקטים של האימהות, שם התעמקה בעולם הבריאות כדי להבטיח את הטוב ביותר למשפחתה.

יכול לעניין אותך גם:

דג מקרל כבוש עם ירקות, עשבי תיבול וחומץ תפוחים

אני אוהבת לשלב דגי ים עשירים באומגה 3 בתפריט המשפחתי, והכבישה היא דרך טבעית

טבית עם בשר, דגנים מלאים וירקות בבישול ארוך

לטבית יש קסם משפחתי שחוצה דורות – הבישול הארוך מעניק לתבשיל טעמים עמוקים וריח

פילו בורקס בתנור עם תרד, ריקוטה וקמח מלא

אין כמו פילו בורקס זהוב, שהופך כל שולחן לחגיגה בריאה, צבעונית ושמחה. אני אוהבת

פשטידת תפוחי אדמה בתנור עם קישוא וקמח חומוס קלילה ומפנקת

פשטידת תפוחי אדמה ב-10 דקות היא פתרון מושלם לכל מי שמחפש מתכון מהיר, עשיר