פודינג תות טבעי עם צ'יה וחלב קוקוס קל להכנה

ריטה פסחוב

מאת: ריטה פסחוב | בריאות ואיכות חיים

אין כמו פודינג תות טבעי ומרענן כשבא לכם משהו מתוק, מזין ומשמח את הלב – ובאותה נשימה תורם לאורח חיים בריא ולאנרגיה יומיומית. המתכון הזה נולד מתוך הרצון להגיש קינוח שהוא גם חגיגה של טעמים וצבעים, וגם נותן דגש לערכים התזונתיים הגבוהים שבתותים ובחומרי הגלם הנלווים. אני אוהבת להגיש אותו בליווי אגוזים קלויים או שבבי קוקוס, והמשפחה תמיד מבקשת ממנו עוד.

זמני הכנה ורמת קושי

הפודינג הזה מושלם לימים עמוסים: כל ההכנה לוקחת פחות מ-15 דקות, ועוד קצת זמן קירור. אין צורך בידע קודם – כל אחד יכול להצליח ולשדרג את שגרת הקינוחים. כל שלב פשוט וברור, ואפשר גם לשלב ילדים בהכנה כדי להדגים להם כמה שזה כיף ובריא לבשל יחד.

ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

פודינג התות הזה עשיר בוויטמין C, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ומינרלים החיוניים לחיזוק מערכת החיסון ולשמירה על אנרגיה מאוזנת. בזכות השימוש בחלב קוקוס או יוגורט טבעי, הפודינג מספק חלבון, שומן בריא וסידן. אין בו סוכר מעובד, רק מתיקות טבעית מהפירות וסירופ מייפל טבעי. הוא מאוזן מבחינה קלורית, דל שומן רווי ומתאים גם לתזונה טבעונית ודלת פחמימות.

מרכיבים

המתכון מספיק ל-4 מנות עשירות – מושלם לארוחת ערב קלילה, קינוח לשבת או פינוק של אחרי הלימודים לכל המשפחה.

  • 400 גרם תותים טריים שטופים וחתוכים – מקור עשיר לוויטמין C ונוגדי חמצון
  • 250 מ"ל חלב קוקוס (או יוגורט טבעי לגרסה עתירת חלבון) – לתוספת שומן בריא וסידן
  • 3 כפות זרעי צ'יה – עשיר בסיבים תזונתיים, חומצות שומן אומגה 3 וחלבון
  • 2-3 כפות סירופ מייפל טבעי (או סילאן ללא סוכר להעדפה דיאטטית) – למתיקות טבעית
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית – להעצמת הטעם ולתחושת חמימות
  • שבבי קוקוס/אגוזים קלויים לקישוט – מוסיפים קראנצ' וערכים תזונתיים נוספים

שלבי הכנה

  1. טוחנים את התותים במעבד מזון עד שמתקבלת מחית חלקה. כך נשמרת התמצית התזונתית של הפרי, ונהנים גם מהצבע וגם מהטעם המרענן ללא תוספות מלאכותיות.
  2. מוסיפים למחית התותים את חלב הקוקוס, זרעי הצ'יה, הסירופ ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. הזרעים מתחילים לספוג נוזלים ויוצרים בריאות מרקם ג'לטיני שמעשיר כל ביס.
  3. מעבירים לכוסות אישיות או קערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה–שעתיים לפחות. שלב הקירור מאפשר לפודינג להתייצב ולרכיבים להתמזג בטעמיהם בצורה מיטבית.
  4. לפני ההגשה, מגישים ומקשטים בשבבי קוקוס, פרוסות תות רעננות או אגוזים קלויים. מומלץ לטעום בעיניים – פודינג תות צבעוני תמיד מעורר שמחה ומשפיע על מצב הרוח, במיוחד כשהוא מוגש יפה.

טיפים בריאותיים מהמטבח

אם אתם מחפשים פודינג טבעוני ללא מוצרי חלב, העדיפו חלב קוקוס משימורי איכותי או חלב שקדים דל קלוריות. לדיאטה דלת פחמימות, סביר להשתמש בפירות יער מעורבים במקום תותים ולשלב ממתיק טבעי כמו אריתריטול. מי ששומר על תזונה דלת קלוריות יכול להקטין את כמות הסירופ ולהוסיף קינמון וגרידת לימון – הטעמים מתחדדים ונותרים מזינים.

כדי לשמור על ויטמינים ונוגדי חמצון, השתמשו תמיד בתותים טריים ובשלבים, ואל תבשלו אותם – כל המהות של המתכון זה לשמר את הרעננות והערכים החיוניים. צ'יה נספגת בשומן (כמו חלב קוקוס) וממקסמת את הערך התזונתי של אומגה 3 במנה. אני אוהבת לשלב קינוח כזה אחרי יום של מזון כבד – הוא קליל, מרווה ומאזן.

שאלות ותשובות נפוצות

1. האם צריך להשרות את הצ'יה מראש ואיך זה משפיע על המרקם?

בפודינג הזה אין צורך להשרות מראש, מכיוון שהיא סופגת נוזלים ועוזרת להתייצבות הקינוח בזמן הקירור. אם יש לכם מעט זמן, שימו לב לערבב היטב כל כמה דקות בשעה הראשונה – הזרעים יספגו בצורה שווה, ויצירת ג'ל טבעי תספק מרקם קרמי ובריא. בנוסף, הסיבים התזונתיים בצ'יה מגבירים את תחושת השובע ותורמים לאורך זמן לאיזון רמות סוכר בדם.

2. אילו חלופות בריאות אפשר לשלב במקום חלב קוקוס או יוגורט?

ניתן להחליף את חלב הקוקוס בחלב שקדים דל שומן, חלב סויה מועשר, או אפילו מים ותוספת מעט טחינה גולמית לתחושה קרמית. עבור מי שמעדיף גרסה עתירת חלבון, יוגורט טבעי עונה על הצורך ומעשיר את הפודינג. לחלופין, לבעלי רגישות למוצרי סויה אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל, שמספק סיבים תזונתיים נוספים. משחקי המרקמים נפלאים, ותמיד כדאי להעז לשנות.

3. האם המתכון מתאים לטבעונים, דיאטות דלות פחמימות או ללא גלוטן?

המתכון ההתחלתי הוא טבעוני, אין בו מוצרי חלב – חלב הקוקוס והסירופ הם מהטבע. בנוסף, אם תרצו פודינג דל פחמימות, אפשר להחליף את התותים בפירות יער כמו אוכמניות או פטל (דלילים יותר בסוכר), ואף להשתמש בממתיק טבעי ללא קלוריות. המתכון אינו מכיל גלוטן, כיוון שכל הרכיבים טבעיים ולא מעובדים.

4. איך אפשר להוסיף ערכים תזונתיים או לשדרג את הפודינג מבחינת מרקם וטעם?

מנסיוני, הוספת קקאו נטול סוכר יוצרת פודינג בסגנון שוקולד-תות, עשיר בוויטמיני B וברזל. אפשר לשלב פתיתי פשתן או קינמון (להגברת ערך סיבים ונוגדי חמצון). לגרסה מרעננת, הוסיפו מעט גרידת לימון או נענע קצוצה – הם נותנים נגיעה של רעננות ועוזרים לעיכול. תמיד אני ממליצה להוסיף קישוט טבעי מעל: קוביות תותים, שקדים קצוצים דקים, או גרעיני דלעת – כל אלה מעשירים את הערך הבריאותי, מספקים קראנצ' כיפי ומעודדים ילדים לאכול בריא בשמחה.

ריטה פסחוב

אמא מסורה ל- 3 והקול המנחה של אתר נוטרי-מאיה

המסע של ריטה החל ברגעים השקטים של האימהות, שם התעמקה בעולם הבריאות כדי להבטיח את הטוב ביותר למשפחתה.

יכול לעניין אותך גם:

תפוחי אדמה הום פרייז בתנור עם עשבי תיבול ושום

יש משהו כל כך מנחם בתבנית תפוחי אדמה הום פרייז ריחנית שיוצאת מהתנור. כשטעמתי

מרק עדשים ירוקות עם ירקות ועשבי תיבול בישול קצר ומרקם עשיר

עדשים ירוקות הן מסע קולינרי לזיכרונות ילדות נעימים, ניחוחות חמימים במטבח וטעמים עשירים שעוטפים

טורט עוגה עם קמח מלא, אגוזים ושמן זית – אוורירי ובריא

בקיץ, כשהמשפחה מתכנסת סביב השולחן, אני תמיד מכינה טורט עוגה בריאה ומפתיעה – עוגה

לחמניות המבורגר ללא גלוטן בתנור עם קמח שקדים וטפיוקה

אני כל כך אוהבת לראות ילדים ומשפחה נהנים מלחמניות המבורגר טריות שמלאות בערכים תזונתיים,